top of page

Welkom herfst!


7 tips om gezond

de herfst

door te komen

We konden genieten van een mooi begin van de herfst.

Warme en zonnige dagen in oktober nodigden uit om lange

herfstwandelingen te maken en te genieten van alles wat er in het bos te vinden was: tamme kastanjes, walnoten, bonte bladeren….

Inmiddels is het november en de herfst is volop in gang, met regen, wind en kou.

Om goed de herfst door te komen moeten we nu bijzonder goed voor onszelf zorgen.

Tip 1

Voldoende rust

Goede nachtrust is altijd belangrijk maar in de herfst en winter lijken we meer slaap nodig te hebben. Gun jezelf die slaap!

Zorg minstens 1 uur voordat je naar bed gaat voor ontspanning. Dat kan bijvoorbeeld door nog even een rondje hardlopen en aansluitend van een rustgevend bad te genieten. Of je doet een paar ontspannende yoga-oefeningen en aansluitend een meditatie. Geniet van slaapbevorderende thee, bijvoorbeeld van kamille, valeriaan en passiebloem. Neem in ieder geval tijd voor jezelf waarin je niets moet.

Ga op je intuïtie af, vaak weet je zelf heel goed wat je nodig hebt.

Tip 2

Eet seizoensgerechten

Blijf ook in de herfst en winter veel fruit en groenten eten, liefst biologisch. One apple a day keeps the doctor away! Typische seizoensgroenten geven je weerstand een boost, bijvoorbeeld een salade met rode bieten, wortel, appel, citroensap en pompoenolie. Er zijn ontzettend veel lekkere soepen, die je van binnen uit opwarmen, bijvoorbeeld pastinaken-gembersoep. Pastinaak zit vol met mineralen en vitaminen.

Gember is een krachtige ontstekingsremmer met antivirale en antibacteriële eigenschappen. Het zou wekelijks op je menu moeten staan. Je kunt er ook thee van maken of aan rijstgerechten toevoegen. Mocht je ontbijten met havermoutpap, dan kun je daar geraspte gember aan toevoegen. (bijvoorbeeld met amandelen, kaneel en ahornsiroop)

Let op: Gember is een bloedverdunner. Gebruik je bloedverdunners, vraag dan aan je arts hoeveel gember je maximaal mag innemen. Heb je last van galstenen of problemen met je galblaas? Neem dan niet te veel gember in. Gember kan de afgifte van galzuur verhogen. Overleg in geval van twijfels altijd met je arts.

Tip 3

Blijf in beweging!

Ook al is het regenachtige weer niet echt uitnodigend om naar buiten te gaan, blijf het toch doen! Regelmatige beweging stimuleert je hele lichaamssysteem. Het maakt je hoofd leeg, zorgt voor ontspanning en stimuleert je afweer. Als je het snel koud hebt, kleedt je dan extra goed aan. Als je weer thuis bent, beloon jezelf met een lekkere kop thee en een warm bad.

Tip 4

Neem voldoende vitaminen tot je

Juist als je voelt dat er een verkoudheid aankomt of wanneer je te weinig slaapt, neem dan wat extra vitamine C en D en zink in om je weerstand op peil te houden.

Tip 5

Psychologische schoonmaak

In de natuur laten de bomen in de herfst hun bladeren vallen, al hun kracht gaat naar binnen, zodat ze volgend jaar in de lente weer krachtig kunnen groeien en bloeien. Ook wij mensen kunnen de herfst gebruiken om te kijken of we met overtollige ballast rondlopen. Als we ons daar eenmaal van bewust zijn, is het makkelijker om het los te laten. We kunnen het opschrijven of er met andere mensen over praten. Zo kunnen ook wij ervoor zorgen dat we volgend jaar in de lente weer helemaal in onze kracht staan.

Tip 6

Goed inpakken!

De herfst en de winter zijn maanden van mutsen, sjaals en handschoenen. Gebruik deze om je lekker warm aan te kleden! Vooral je nek en je hoofd zijn gevoelig voor de kou.

Tip 7

Alternatieve geneeswijzen

Doe je van alles om gezond te blijven en wordt je toch ziek? Of voel je dat je nog met ballast rondloopt, die je graag een plekje wilt geven en wil een psychologische schoonmaak in je eentje niet lukken?

Dan kunnen alternatieve geneeswijzen misschien iets voor jou betekenen, zoals acupunctuur, psychotherapie of homeopathie.

Een homeopathische behandeling kan verlichting geven bij psychische en lichamelijke klachten.Tijdens het eerste consult, dat rond 1,5 uur duurt, heb ik voldoende tijd en aandacht voor jouw persoonlijke situatie. Op grond van jouw persoonlijkheid en jouw specifieke klacht krijg je een individueel middel, dat zowel je lichamelijke als ook je psychische gesteldheid positief zal beïnvloeden. Omdat homeopathie het zelfgenezend vermogen van het lichaam stimuleert, kan het juist gekozen geneesmiddel bijna altijd “het goede zetje” geven om je klacht(en) te doen verminderen of te laten verdwijnen. Dat kan er dan weer voor zorgen, dat je deze winter juist niet ziek wordt, of dat de griep sneller over gaat. Het stimuleren van het zelfgenezend vermogen kan ook helpen om oude wonden te verwerken of om deze een plekje te geven.

Wil je meer weten over gezondheid of over homeopathie?

Neem dan contact met me op!

Dat kan telefonisch 0681-935743

Of via de mail: y.marklein@gmail.com

www.klassiekehomeopathiehuizen.com

Of volg me op Facebook:

www.facebook/KlassiekeHomeopathieHuizen.nl


Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page